ANCHE MUSICA

Let’s sing together!

CONTACT

Ce este Anche Musica?

Grupul Coral Cameral Anche Musica este un proiect cultural coral, dar mai ales un proiect de suflet. Reprezintă o sursă de amintiri frumoase, o ușă deschisă spre domeniul muzicii corale, experiență scenică și multe provocări în ceea ce privește munca în echipă.

Povestea noastră

Punctul de pornire a fost un concurs coral international (Slovakia Cantat, Bratislava, 2009) pentru care a fost necesară formarea unui grup vocal competițional. Astfel, o parte din membri erau elevi ai Colegiului de Artă Carmen Sylva Ploiești, o parte foști elevi ai aceleiași instituții, actuali studenți. Chiar dacă domeniul de studiu universitar nu mai era muzica, acești tineri păstraseră vechea pasiune, de unde și numele corului: Anche Musica.

Entuziasmul succesului avut la Bratislava a generat ideea de a reuni diferite generații în pasiunea comună de a cânta în cor. Una dintre cele mai mari provocări a fost omogenizarea vocală a unor voci ce tocmai părăsiseră corul de copii (14, 15 ani) cu voci devenite mature.

Premii și proiecte

În următorii ani, grupul s-a bucurat de rezultate naționale și internaționale:

 • Premiul I, Slovakia Cantat, Bratislava 2009;
 • Concert tradițional de colinde românești, Praga, 2010;
 • Participare la Festivalul de film din Ploiești, 2011;
 • Premiul de popularitate la Concursul internațional Liviu Borlan, Baia Mare, 2012;
 • Premiul pentru popularitate, Concurs Baia Mare, 2013;
 • Premiul II la Concursul coral international din Antalya, Turcia, 2013;
 • Premiul II la Concursul internațional de muzică religioasă din Namestovo, Slovacia, 2014;
 • Participare la Festivalul International Transilvania CorFest, Brașov, 2015;
 • Concert integral Misa Criolla de Ariel Ramirez susținut la Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești, 2016;
 • Premiul I, Telente împlinite, București 2016.
 • Începând cu anul 2010, Anche Musica a colaborat și cu Casa de Cultură I.L. Caragiale Ploiești, instituție care a sprijinit proiectele anuale ale grupului, alături de Colegiul de Artă.
 • O bucurie deosebită a însemnat și invitația anuală a Comunității Evreiești din Ploiești, care a dorit să continue tradiția concertelor corale începute cu regretatul profesor Huba Bertalan. Tinerii au luat contact cu o altă cultură, prezentând un repertoriu exclusiv în limba ebraică și familiarizandu-se cu sărbătorile tradiționale evreiești.

Misiunea noastră

Grupul coral Anche Musica își propune în continuare oragnizarea de noi proiecte, cum ar fi schimburi culturale, participări la concursuri naționale și internaționale și promovarea unui repertoriul coral cât mai variat.

Anche Musica rămâne un proiect viu, un proiect care se vrea o emblemă a orașului Ploiești și își propune cultivarea iubirii față de cultură prin muzica corală pentru tinerii interpreți.

Vă invităm să fiți alături de noi sau să ne susțineți activitatea!

Prof. Amalia Secrețianu, Dirijor si fondator Anche Musica

Amalia Secrețianu a absolvit Colegiul de Artă Carmen Sylva Ploiești, secțiunea pian, clasa prof Huba Bertalan. Studiile universitare le-a absolvit la Universitatea de Muzică București, secția pedagogie muzicală și dirijat cor academic, clasa prof universitar dr Mihail Diaconescu. Și-a completat studiile în dirijat coral și orchestral la Folkwang Hochschule Essen, Germania, clasa prof Ralf Otto. În 2014, a susținut teza de doctorat, specialitate dirijat, cu titlul „Oratoriile laice în creația lui G.Fr.Haendel și J.Haydn”.  În prezent este cadru didactic la Colegiul de Artă Carmen Sylva Ploiești, catedra de pian.

Impresii. Amintiri

Anche Musica a însemnat pentru mine oportunitatea de a-mi lărgi repertoriul muzical în ceea ce privește muzica corală, de a călători și a lua parte la diverse festivaluri și concursuri dar și șansa de a crea legături cu oameni care au ca pasiune același lucru ca și mine: Muzica!

Corul Anche Musica a fost o experienta foarte plăcută și frumoasă nu doar pentru că interpretam piese profesioniste, dar și pentru atmosfera dată de persoanele care faceau parte din cor. Am reușit să câștig, pe lângă experiența muzicală, o mulțime de prieteni adevărați.

Corul Anche Musica a fost mult mai mult decât o experiență de neuitat… a fost, este și va ramâne cea de-a doua mea familie. Loc în care am crescut frumos profesional, m-am maturizat, am râs, am călătorit, am învățat, am trăit cele mai intense momente și emoții din viața mea de muzician.

Cei 3 ani alături de colegi și de doamna Amalia au fost ani de neuitat.  Pe lângă toate realizările, concertele, concursurile, am găsit o a doua familie. Se formase o legătură de care îmi este dor! Sper ca într-o zi sa ne regrupăm (toți) pentru a cânta într-un concert! Love you all!

Profesionalismul membrilor acestui grup coral şi al doamnei dirijor Amalia Secreţianu îi recomandă ca aceştia să-şi continue activitatea, aducând astfel un plus de valoare culturii ploieştene şi naţionale.